
Składniki
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.
Krok 2
Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.
Krok 3
Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.
Krok 4
Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.
Krok 5
Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej