Risotto z cukinią i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i pieczarkami

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 mililitrów

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować wywar z Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wody.

Krok 2

Na głębokiej patelni zeszklić szalotkę. Następnie dodać ryż i chwilę podsmażyć.

Krok 3

Wlać 2/3 bulionu (ok 600 mililitrów) i gotować do momentu kiedy ryż wchłonie cały bulion.

Krok 4

Dodać pokrojoną wedle uznania cukinię oraz pieczarki (plastry lub kostka) i wlać resztę bulionu. Gotować do chwili wchłonięcia bulionu.

Krok 5

Na koniec dodać śmietanę, rozmaryn i ser. Całość dobrze wymieszać i podawać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z cukinią i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej