
Składniki
null
null
null
100 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz, oczyść i pokrój w plastry.
Krok 2
Przypraw, skrop olejem i pozostaw w chłodnym miejscu.
Krok 3
Wędzoną słoninę pokrój na 4 plastry, po czym natnij je z jednej strony i obsmaż tak, aby powstały grzebienie.
Krok 4
Mięso ułóż na grillu i piecz około 14 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej