Rozbratel ze słoniną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozbratel ze słoniną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

100 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, oczyść i pokrój w plastry.

Krok 2

Przypraw, skrop olejem i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wędzoną słoninę pokrój na 4 plastry, po czym natnij je z jednej strony i obsmaż tak, aby powstały grzebienie.

Krok 4

Mięso ułóż na grillu i piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozbratel ze słoniną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej