
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
250 gramów
1 sztuka
0.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1.Mąkę,śmietanę,margarynę i cukier waniliowy wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto.Wkładamy na kilka godzin do lodówki dzięki czemu ciasto jest delikatne i ładnie się wycina.Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy radełkiem paski długości ok.10 cm i szerokości 1,5 cm.Wycięte paski ciasta nawijamy na foremki ,,trąbki'',smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach i uważajmy aby się nie spiekły bo będą twarde.Upieczone rurki chłodzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier.Rękaw napełniamy masą i napełniamy rurki.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej