Rurki z kremem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z kremem

Autor: Wioleta Bednarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
3 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

0.5 litra

1 szklanka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1.Mąkę,śmietanę,margarynę i cukier waniliowy wszystko razem siekamy i zagniatamy ciasto.Wkładamy na kilka godzin do lodówki dzięki czemu ciasto jest delikatne i ładnie się wycina.Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy radełkiem paski długości ok.10 cm i szerokości 1,5 cm.Wycięte paski ciasta nawijamy na foremki ,,trąbki'',smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem.Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach i uważajmy aby się nie spiekły bo będą twarde.Upieczone rurki chłodzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy cukier.Rękaw napełniamy masą i napełniamy rurki.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z kremem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej