
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
8 łyżek
500 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój na duże kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Plasterki cebuli podsmaż na oleju na złoto. Dodaj startą cebulę, garam masalę, paprykę i podgrzej przez ok. 3 minuty.
Krok 3
Włóż rybę wraz z jogurtem i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z ryżem posypane natką pietruszki i przybrane plastrami cytryny.
Krok 4
Następnie zalej jogurtem i odstaw na 30 minut.
Krok 5
Połowę cebuli pokrój w cienkie plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i zmieszaj z imbirem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej