Ryba w zalewie pomidorowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w zalewie pomidorowej

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 gramów

1 łyżka

400 mililitrów

1 opakowanie

50 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dopraw solą i pieprzem do smaku. Pozostaw na talerzu.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 1

Krok 2

Na patelni przygotuj sos. W tym celu na rozgrzanej oliwie podsmaż paprykę, cukinię czosnek.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 2

Krok 3

Gdy warzywa lekko się zeszklą, całość zalej pomidorami, dodaj kapary i oliwki, dodaj fix Knorr wymieszany z 100 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 3

Krok 4

W sosie ułóż kawałki ryby. Patelnię przykryj. Sos gotuj na wolnym ogniu, delikatnie mieszając tak, żeby nie uszkodzić kawałków ryby. Po około 4-5 minutach ryba powinna dojść w środku.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 4

Krok 5

Całość oprósz natką pietruszki.

Ryba w zalewie pomidorowej  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Rybę też możesz oprószyć w mące i obsmażyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w zalewie pomidorowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej