Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
łatwe
500 osób zapisało
Składniki
300 gramów
100 gramów
70 gramów
80 gramów
50 gramów
2 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę zmiksuj za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub miksera. Dodaj łyżkę śmietany.

Krok 2
Dopraw według uznania solą oraz pieprzem, a także posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny.

Krok 3
Masę rybną wymieszaj z jajkiem i formuj w zwilżonych dłoniach małe pulpety (możesz dodać 1 łyżkę bułki tartej jeśli uznasz że farsz jest zbyt rzadki).

Krok 4
Ogórek, pieczarki, grzyby pokrój w drobną kostkę, dodaj do majonezu i dopraw solą, pieprzem i musztardą.

Krok 5
Gotowe pulpeciki układaj na sitku i gotuj na parze ok. 15 minut. Podawaj na talerzu z cząstką cytryny, sosem tatarskim i np. sałatką.


Dobra rada:
Pulpety możesz również przygotować z śmietanowym sosem z pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim - VIDEO
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tatarskim. Przygotujesz je z białej ryby, może być to dorsz lub mintaj. Wystarczy zmielić ją w zwykłej maszynce do mięsa lub w standardowym mikserze z łyżką śmietany oraz połączyć z jajkiem. Ważne są również odpowiednie przyprawy, które nadadzą pulpetom charakteru. Do ryb szczególnie dobrze pasuje koperek i sok z cytryny, który podkręca smak potrawy. Pulpety gotować możesz na parze lub po prostu w garnku. Wspaniałe danie skomponujesz, jeśli pulpety podasz w towarzystwie ziemniaczanego puree i sosu tatarskiego. To charakterystyczny, lekko ostry i kwaskawy sos, który świetnie komponuje się z daniami rybnymi. Takie pulpety to świetny pomysł na niedrogi obiad dla całej rodziny. Pokochają go wszyscy domownicy, a znajomi, którym je zaserwujesz, będą pytać cię o przepis.