
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
0.5 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sardynki zalej wodą, dodaj liście laurowe, przekrojone na połowy cebule, marchew pokrojoną w talarki, zmiażdżony czosnek, papryczki chili, pokrojoną cytrynę, pieprz oraz sól.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu przez co najmniej godzinę.
Krok 3
Na koniec zbierz szumowiny, aby pozostał czysty wywar. Możesz gotować go nawet kilka razy przez dwa dni. Wywar rybny jest podstawą dla wielu dań z kuchni tajskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej