Ryba pieczona w liściach winorośli – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryby w liściach na sposób grecki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

8 pęczków

8 plastrów

16 sztuk

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opraw, opłucz i posól.

Krok 2

Do wnętrza każdej włóż pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru.

Krok 3

Liście winorośli umyj, oczyść i blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.

Krok 4

Następnie posmaruj rybę oliwą.

Krok 5

Zawiń zachodzące na siebie liście i zepnij wykałaczką. Piecz około 10 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryby w liściach na sposób grecki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej