Sałatka krabowa z marynowanym imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka krabowa z marynowanym imbirem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Pomidora pokrój w kostkę. Warzywa przełóż do salaterki.

Krok 2

Paluszki krabowe odwiń z folijek, pokrój w kawałki i dodaj do sałatki. Dodaj również odsączony imbir marynowany. Słonecznik upraż na suchej patelni i dodaj do sałatki.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy z olejami i octem, polej sałatkę i wymieszaj wszystko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka krabowa z marynowanym imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej