Sałatka szwajcarska - z serem i szynką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka szwajcarska

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

150 gramów

0.5 opakowania

4 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekaj, szynkę, ser i ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka szwajcarska - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos. W miseczce połącz ze sobą, majonez, sok z ogórków, sos czosnkowy Knorr i posiekaną natkę. Całość dopraw solą i pieprzem.

Sałatka szwajcarska - Krok 2

Krok 3

Gotowy sos wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Całość przełóż do salaterki i oprósz posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka szwajcarska - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz rybę, możesz ją użyć zamiast szynki. 

1

Opinie o przepisie

  • Ula

    Ula , 21.07.2023

    Zrobiłam na spotkanie z koleżankami, spróbowały i wszystkie poprosiły o przepis:)) Prosta, ekspresowa, bardzo smaczna.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka szwajcarska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej