Sałatka warstwowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warstwowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

100 gramów

7 łyżek

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz.

Krok 2

Jabłka obierz i razem z ogórkami pokrój w kostkę, pora w krążki.

Krok 3

Ugotowany i ostudzony ryż ułóż w przeźroczystej salaterce i posmaruj cienko keczupem.

Krok 4

Następnie ułóż warstwę jajek, pora, ogórków, jabłek i kukurydzy. Każdą warstwę posyp solą, pieprzem i warstwą majonezu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warstwowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej