Sałatka z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cielęciny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

180 mililitrów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i wystudź.

Krok 2

Razem z mięsem, ogórkami pokrój w cienkie słupki.

Krok 3

Jabłko i cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj groszek i posiekana pietruszkę.

Krok 4

Bulionetkę Knorr zagotuj w 200ml wody. Wystudź. Powstały bulion wymieszaj z majonezem i sokiem z cytryny.

Krok 5

Składniki sałatki wymieszaj i udekoruj kawałkami mięsa, cząstkami jajka i natką. Sos majonezowy podawaj oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aromatyczna zupa pomidorowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej