
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
180 mililitrów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo i wystudź.
Krok 2
Razem z mięsem, ogórkami pokrój w cienkie słupki.
Krok 3
Jabłko i cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj groszek i posiekana pietruszkę.
Krok 4
Bulionetkę Knorr zagotuj w 200ml wody. Wystudź. Powstały bulion wymieszaj z majonezem i sokiem z cytryny.
Krok 5
Składniki sałatki wymieszaj i udekoruj kawałkami mięsa, cząstkami jajka i natką. Sos majonezowy podawaj oddzielnie.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej