
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
20 dekagramów
0.5 szklanki
50 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój drobno.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej