Sałatka z fasolką szparagową i chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź. Cebulę pokrój w paski.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 1

Krok 2

Chorizo pokrój na cienkie plastry, a następnie usmaż na suchej patelni do momentu, gdy będą chrupiące. Po tym czasie przełóż je na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki przełóż do miski.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 3

Krok 4

Stwórz aromatyczny, grecki sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą. Gotowy sos wlej do miski i wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.

Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tym przepisie zamiast kiełbasy chorizo, możesz użyć innej kiełbasy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolką szparagową i chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolką szparagową i chorizoSałatka z fasolką szparagową i chorizo

Lubisz gotować, ale jesteś wiecznie w biegu, brakuje ci czasu na przygotowywanie posiłków i nie masz ochoty na wielkie zakupy? Przepis na sałatkę z fasolką szparagową i chorizo będzie dla ciebie wybawieniem. Powody są trzy: na twojej liście zakupów znajdzie się jedynie kilka składników, po drugie w kuchni spędzisz zaledwie kwadrans i po trzecie – sałatka, którą przyrządzisz będzie idealnym daniem obiadowym lub lunchem do pracy. Choć jest w sumie jeszcze czwarty, najważniejszy powód: fantastyczny smak. Wszystko, co trzeba zrobić, to ugotować fasolkę, pokroić cebulę, podsmażyć kiełbasę, a następnie wszystkie składniki połączyć z doskonałym sosem. Chorizo, tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, jest dziś produktem popularnym i przez to łatwo dostępnym. Jeśli jednak mimo wszystko nie udało ci się go kupić, z powodzeniem możesz użyć innego rodzaju kiełbasy. Brzmi łatwo, smakuje wybornie.