Sałatka z gruszką i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gruszką i szparagami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

10 sztuk

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myję, osuszam i układam na talerzu.

Krok 2

Morele kroję na pół, gruszki na ćwiartki. Od szparagów odcinam tylko główki na około 5 cm.

Krok 3

Tofu przekładam do miseczki dodaję dwie łyżki oleju, wsypuję KNORR Przyprawa czosnkowa grubo mielona i obtaczam w marynacie.

Krok 4

Na rozgrzanym grillu układam połówki moreli, ćwiartki gruszki, posypuję KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona. Dodaję tofu, szparagi które smaruję olejem i posypuję też KNORR Przyprawa orientalna grubo mielona.

Krok 5

Grilluje około pięć minut. Do słoiczka wsypuję Knorr Sos sałatkowy włoski, wlewam trzy łyżki oleju i ocet winny. Zakręcam i mieszam energicznie. Na sałacie układam zgrillowane morele, gruszkę, szparagi, pokrojone tofu, dodaję połówki truskawek. Polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gruszką i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej