
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa myjemy dokładnie i osuszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, a szczypiorek drobno siekamy
Krok 2
Mieszamy oliwę z wodą, miodem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i dokładnie mieszamy
Krok 3
Warzywa mieszamy ze sobą w misce, zalewamy sosem i podajemy po dokładnym wymieszaniu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej