Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
30 gramów
1 pęczek
3 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę przesyp do miski, zalej gorącym bulionem i przykryj. Odstaw na 10 minut. Przygotuj sos – zawartość opakowania Knorr połącz z sokiem z cytryny, miodem, oliwą i wymieszaj.

Krok 2
Pierś z kurczaka osusz papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i posyp przyprawą do kurczaka. Usmaż na grillowej patelni i wystudź. Rodzynki namocz krótko w gorącej wodzie.

Krok 3
Kaszę wymieszaj widelcem. Następnie dodaj pokrojone w grubą kostkę mięso, pestki granatu, rodzynki, oraz posiekaną kolendrę.

Krok 4
Do kaszy wlej przygotowany sos, listki kolendry i wymieszaj. Sałatkę wyłóż na półmisek, posyp pokruszonym serem i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast kurczaka możesz użyć mięsa z indyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kaszą kuskus
Kuskus to jedna z popularniejszych kasz, nie tylko ze względu na swój delikatny smak, ale również szybkość przygotowania. Wystarczy zalać ją bulionem i po kilku minutach jest już gotowa. Wykorzystaj ją do przyrządzenia sałatki z kurczakiem, rodzynkami i świeżą kolendrą. Stworzysz w ten sposób potrawę o wyjątkowym smaku, która będzie znakomicie pasować na kolację. Sprawdzi się też jako obiad w pracy lub piknikowa przekąska. Najpierw przygotuj mięso – odpowiedni będzie zarówno kurczak, jak i indyk. Filet oczyść, osusz, skrop oliwą i natrzyj pikantną przyprawą do drobiu. Zgrilluj go, a kiedy ostygnie, pokrój w kostkę i wymieszaj z przygotowaną wcześniej kaszą, sparzonymi rodzynkami, pestkami granatu i posiekaną kolendrą. Następnie polej całość sosem sałatkowym włoskim z suszonymi pomidorami oraz miodem i posyp pokruszonym serem typu feta. Sałatkę z kaszą kuskus i pikantnym kurczakiem udekoruj listkami świeżej kolendry. Dowiedz się, jak krok po kroku wykonać to danie. Zapoznaj się z podanym powyżej przepisem!