
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
1 kilogram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta ugotuj z dodatkiem deliktu. Ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, z łyżką oleju.
Krok 3
Ogórki obierz i pokrój w kostkę , jednego zostaw do dekoracji.
Krok 4
Koperek drobno posiekaj.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj majonez , przypraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj. Udekoruj plastrami ogórka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z makaronem ryżowym
Makaron ryżowy to popularny produkt kuchni azjatyckiej. Podać go możesz ze smażonymi warzywami, świetnie będzie jednak smakować również jako element sałatki. Koniecznie wypróbuj wariant z tego przepisu. Aby go przygotować, zaopatrz się w filet z kurczaka – idealnym wyborem będzie pierś. Ugotowane mięso pokrój w kostkę. Makaron ryżowy możesz doprawić dodatkowo ciemnym sosem sojowym, który sprawi, że jego smak będzie wyrazistszy. Z wymienionymi składnikami dobrze połączą się ogórki konserwowe, z których należy zachować jednego do późniejszej dekoracji sałatki. Opcjonalnie możesz dodać również ziarna kukurydzy konserwowej. Umieść w misce także drobno posiekane zioła – sugerowany w przepisie koperek z powodzeniem zastąpisz natką pietruszki. Smak tego dania podkreślą zmiażdżone w moździerzu orzechy włoskie i proste przyprawy, takie jak gruboziarnisty czarny pieprz. Gotowa sałatka z tego przepisu sprawdzi się jako poczęstunek na przyjęciu lub drugie śniadanie. Zobacz nasz sprawdzony przepis na pyszne danie.