Sałatka z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

186 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak posmaruj olejem, delikatnie dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku do miękkości (160°C - 45 minut). Upieczone warzywa obierz i przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w półcentymetrowe plastry.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, razem z warzywami wymieszaj z dresingiem i przełóż do miski.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Na wierzch sałatki pokrusz tuńczyka z puszki, dodaj pokrojone jaja.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Podawaj z kawałkiem upieczonej bagietki.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch sałatki można dodać trochę majonezu.

35

Opinie o przepisie

  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Dziękuję :o pyszne było :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Jest na moim profilu ;) :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 22.11.2015

    Janina, smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Zaraz sobie zrobię na śniadanie ale ciut w innym składzie z sałatą lodową :* :* :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Błachnio

    Bartosz Błachnio , 14.10.2015

    https://www.youtube.com/watch?v=l5-lKMbTSUk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zdunek

    Edward Zdunek , 14.10.2015

    Uwielbiam sałatę drobno pokrojoną z naturalnym jogurtem. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 13.10.2015

    Wygląda nieżle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dreger

    Anna Dreger , 13.10.2015

    Super smakuje Kochane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz , 13.10.2015

    tylko gdzie ja kupię pasternak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    OK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Nastalek

    Katarzyna Nastalek , 13.10.2015

    Pyszności:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    Pasternak to moje warzywo . Z masłem i bułką tartą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Czyżak

    Urszula Czyżak , 13.10.2015

    Myślę, że we wszystkim powinna być zachowana równowaga ! I warzywka i mięsko :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka , 13.10.2015

    Dodał bym do trych warzyw goloneczke bawarską..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 13.10.2015

    mniam mniam mniam ... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Platajs

    Włodzimierz Platajs , 13.10.2015

    A te jajo i jakowaś bliżej nierozpoznawalna padlinka to robią za garnierkę - tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 13.10.2015

    witaminki w sam raz na jesien

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Stachowiak

    Nina Stachowiak , 13.10.2015

    u kogo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 13.10.2015

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Starczak

    Barbara Starczak , 13.10.2015

    Figa z makiem , z pasternakiem.. u nas tak się tez mówiło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zagajna-Oracz

    Alicja Zagajna-Oracz , 13.10.2015

    W tym zestawie faktycznie raz w tygodniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kaliszewska-Kurczyńska

    Bożena Kaliszewska-Kurczyńska , 13.10.2015

    Ja dodaje jeszcze pierś z kurczaka uduszona na patelni pokrojoną w kostkę bardzo dobrze smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marysia Talik

    Marysia Talik , 13.10.2015

    I do tego figa z makiem. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 13.10.2015

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Pasek

    Jolanta Pasek , 13.10.2015

    Warzywa na patelnie są bardzo dobre, ale raz w tygodniu,bo po zjedzeniu takich warzyw i tak jesteśmy głodni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Nie wiesz co dobre :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cielebąk Ziemlinska

    Urszula Cielebąk Ziemlinska , 13.10.2015

    Popieram

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Lipnicki

    Jan Lipnicki , 13.10.2015

    Danka....kazdy powinien jesc warzywa i owoce,bardzo je lubie,polecam ,smacznego zycze!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Makarewicz

    Rafał Makarewicz , 13.10.2015

    Fufuj ale obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pieczonymi warzywamiSałatka z pieczonymi warzywami

Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.