Sałatka z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rydzami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozrób Sos Knorr dodając wodę i oliwę. Odstaw.

Krok 2

Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, bazylię lekko posiekaj

Krok 4

Rydze umyj i osusz na ręczniku papierowym, oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiany kolor z każdej strony. Pokrój kapelusze w paski.

Krok 5

Na talerzu ułóż mix sałat, następnie papryki i jeszcze cieple rydze. Podawaj polane Sosem Knorr i posypane bazylią

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej