
Składniki
3 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozrób Sos Knorr dodając wodę i oliwę. Odstaw.
Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Papryki oczyść z pestek i pokrój w paski, bazylię lekko posiekaj
Krok 4
Rydze umyj i osusz na ręczniku papierowym, oprósz solą i pieprzem, usmaż na rumiany kolor z każdej strony. Pokrój kapelusze w paski.
Krok 5
Na talerzu ułóż mix sałat, następnie papryki i jeszcze cieple rydze. Podawaj polane Sosem Knorr i posypane bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej