Kurczak z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Kurczak z kaszą jaglaną

pomidorkami cherry i świeżą bazylią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
402 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

443 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

10 sztuk

2 sztuki

0.5 sztuki

2 listków

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 1

Krok 2

Piersi umyj i osusz. Natnij z boku w taki sposób, aby powstały kieszonki. Następnie wypełnij je przygotowaną kaszą i zepnij wykałaczkami.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub na patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż piersi z obu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso odłóż na bok.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w „ósemki”. Cebulę i pieczarki przesmaż na rozgrzanym oleju w tym samym naczyniu. Wlej 500 ml wody i zagotuj. Żeby danie było dobrze doprawione i odpowiednio gęste dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Całość wymieszaj i zmniejsz ogień.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 4

Krok 5

Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane piersi i gotuj 25 minut. Gotowe mięso podawaj z sałatą i chrupiącą bagietką.

Kurczak z kaszą jaglaną - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem przekrój każdą z piersi pod skosem na pół – w ten sposób danie będzie się prezentować efektownie i apetycznie.

40

Opinie o przepisie

  • Joanna Suszek

    Joanna Suszek , 02.08.2017

    Dobre i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kowalkski

    Robert Kowalkski , 30.07.2017

    pyszne, polecam ! tasty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Szestakowicz

    Alicja Szestakowicz , 27.08.2015

    Jadam czasami. Jest niezła i bardzo zdrowa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Lesniewska-krynska

    Dorota Lesniewska-krynska , 27.08.2015

    A czemu mamusina papryka faszerowana kaszą jaglana nie została uwieczniona????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Kopania

    Tomasz Kopania , 27.08.2015

    Jest wspaniała,w ciągłym uzyciu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pytlik

    Antoni Pytlik , 27.08.2015

    brawo samo zdrowie lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisława Wrzesień

    Stanisława Wrzesień , 27.08.2015

    a gdzie jagly?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Litwin

    Agata Litwin , 26.08.2015

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    głodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sara Krzysztofek

    Sara Krzysztofek , 26.08.2015

    dzienks

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wozniak

    Anna Wozniak , 26.08.2015

    kasze jaglana należy traktowac jako lekarstwo!! swietnie oczyszcza wątrobe!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Litwin

    Agata Litwin , 26.08.2015

    Sara Krzysztofek smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Niewiadomska

    Barbara Niewiadomska , 26.08.2015

    proso jest dobre dla gołębi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Niezbecki

    Marek Niezbecki , 26.08.2015

    Nienawidze misa wole piwo.marek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Uroda

    Bogdan Uroda , 26.08.2015

    Kogo jeszcze stac na takie rarytasy,jak niektorzy niemaja nawet na chleb

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Kawalec

    Paulina Kawalec , 26.08.2015

    u mnie ostatnio kuskus rządzi,a dzisiaj kupiłam kaszę turecką o nazwie BULGUR

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Wardzińska

    Krystyna Wardzińska , 26.08.2015

    Przypomina mi dziecinstwo ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusia Dymek

    Lusia Dymek , 26.08.2015

    Lubię kaszę jaglaną.Może byż z kurczaczkiem.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Karaś

    Urszula Karaś , 26.08.2015

    Uwielbiam kasze jaglana. Smakuje mi do wszystkiego. Nawet do rosołu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Zakrzewska

    Bożena Zakrzewska , 26.08.2015

    U la la

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Banach

    Anna Banach , 26.08.2015

    Ja tu żadnej kaszy nie widzę tylko samo mięso chyba że pod miesem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Nagła

    Martyna Nagła , 26.08.2015

    Lunch to my tu w Londynie jemy, myślałam, że w Polace to jest obiad.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Różycki

    Kazimierz Różycki , 26.08.2015

    Kuszą obrazkami :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Matwijczak

    Agata Matwijczak , 26.08.2015

    Fu kasza jaglana ma jak dla mnie posmak perfum ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Ojdana

    Kazimiera Ojdana , 26.08.2015

    Często robię na słodko !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Szkoruda

    Grażyna Szkoruda , 26.08.2015

    danie super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Stachyra

    Barbara Stachyra , 26.08.2015

    Kasza jaglana to okropne świństwo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefania Chrapek

    Stefania Chrapek , 26.08.2015

    ja nie ,bo moj obiadek dzisiaj to pstrag z sosem kurkowym ,mniam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Dorota Kolasa

    Zbigniew Dorota Kolasa , 26.08.2015

    Warte pokusy

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z kaszą jaglanąKurczak z kaszą jaglaną

Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Po wystudzeniu, dodaj do kaszy pokrojone w ćwiartki pomidorki, starty ser oraz listki bazylii. Całość dopraw do smaku pieprzem.