Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

336 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

4 łyżki

32 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj warzywa. Sałatę osusz, porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Pomidora oraz ser mozzarella pokrój w drobna kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z cytryny i wody.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dodaj do miski z sałatą, polej zawartość sosem i dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp nasiona słonecznika.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: wapnia, witaminy A, potasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z sosem paprykowo-ziołowymSałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Fit sałatka z sosem paprykowo-ziołowym to zdrowy sposób na przekąskę między śniadaniem a obiadem. Kolorowa, chrupiąca i pełna świeżych warzyw, z pewnością zadowoli swoim smakiem nawet te osoby, które na co dzień rzadko sięgają po tego typu dania. Jest szybka w przyrządzeniu, nie musisz obierać ani gotować poszczególnych składników. Zacznij od umycia i porwania sałaty na mniejsze kawałki, a następnie pokrój w drobną kostkę pomidor i kulki mozzarelli – możesz także użyć wersji w dużym kawałku, zachowując odpowiednie proporcje. Dodaj oliwki, najlepiej zielone, ale jeśli wolisz czarne, możesz dokonać zamiany – obydwie wersje mają taką samą kaloryczność. Pestki słonecznika upraż, aby stały się złociste, bardziej chrupiące i uzyskały lepszy smak. Uważaj jedynie, by ich nie przypalić – wystarczy podgrzewać je krótko. Na koniec przyrządź pyszny sos paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu. Gotowa fit sałatka będzie dobrze smakować jako przystawka lub dodatek do obiadu. Spróbuj koniecznie tej zdrowej przekąski!