Sałatka z zielonej fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

150 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj i oczyść. Odetnij brzydkie końcówki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku przez ok 8 minut. Następnie odcedź i wystudź w zimnej wodzie z lodem aby zachować kolor i chrupkość warzyw.

Krok 2

Pomidorki umyj i przekrój na pół. Rukolę umyj i osusz. Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki i od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sos sałatkowy możesz wzbogacić łyżką octu balsamicznego. Sałatka będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonej fasolkiSałatka z zielonej fasolki

Zielona fasolka szparagowa smakuje wyśmienicie nie tylko z dodatkiem masła i bułki tartej. Doskonale wypada w połączeniu z rukolą, pomarańczowymi pomidorkami, koperkowo-ziołowym sosem oraz odrobiną parmezanu. Zobacz, jak z kilku składników przygotować wyborną sałatkę z zielonej fasolki, która prędko się nie znudzi.

Dla kogo?

Chcesz jeść więcej warzyw na co dzień, ale nie wiesz co zrobić, by urozmaicić ich smak? W naszym przepisie na sałatkę z zielonej fasolki znajdziesz instrukcję krok po kroku, dzięki której przekonasz się, że warzywa nie są nudne.

Na jaką okazję?

To szybkie danie, więc przygotujesz je mgnieniu oka. Zrobienie porcji sałatki z fasolki szparagowej dla 4 osób zajmuje tylko 25 minut, więc domowym posiłkiem możesz cieszyć się w każdy dzień, nawet gdy terminarz pozornie pęka w szwach.

Czy wiesz, że?

W sytuacji, gdy zrobiłeś zbyt duże warzywne zapasy, pamiętaj o tym, że fasolka szparagowa bardzo dobrze znosi mrożenie.

Dla urozmaicenia:

Jeśli nie przepadasz za smakiem rukoli, w przepisie na sałatkę z zielonej fasolki możesz zamienić ją na łagodniejszą roszponkę.