Sałatka ze szparagami i owocami goji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i owocami goji

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj porwaną sałatę ze szparagami, przeciętymi na pół truskawkami, pokrojonym w plastry burakiem oraz kawałkami koziego sera.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 2

Krok 3

Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym z oliwy i trzech łyżek wody. Sałatkę podawaj posypaną owocami goji.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz sera koziego, możesz go z powodzeniem zastąpić serem typu camembert.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szparagami i owocami gojiSałatka ze szparagami i owocami goji

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.