
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żyjesz w stresie? Chciałbyś się jakoś odreagować? Nic prostszego: zrób SAŁATOWY MIX - rzuć się na sałatki, szynkę, ser i owoce i nie krój tego wszystkiego, tylko rozrywaj i rozszarpuj palcami. Pomogło?
Krok 2
Sałaty wymieszaj na talerzu, posyp kolejno: brzoskwiniami, porzeczkami, miętą, mozzarellą i szynką. Skrop sokiem cytrynowym, octem balsamicznym i oliwą. Posól i popieprz. Gotowe
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej