
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek i zarumień na niej posiekaną cebulę.
Krok 3
Resztę składników wymieszaj w mikserze, a następnie przelej do garnka z cebulą i gotuj jeszcze 5-10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej