
Składniki
5 sztuk
10 plastrów
1 opakowanie
10 sztuk
5 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj w przyprawie z opakowania Fix Knorr, posiekanym czosnku oraz oliwie.

Krok 3
Następnie na każdej piersi połóż dwa listki szałwii i owiń ją dwoma plastrami szynki.

Krok 4
Umieść teraz mięso, po jednej porcji, w torebkach pergaminowych.

Krok 5
Torebki zamknij szczelnie i grilluj przez 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Saltimbocca z kurczaka
Jeśli chcesz przygotować mięsne danie inspirowane kuchnią włoską, zapisz poniższy przepis. Klasycznie saltimbocca jest przygotowywana z cielęciny zawiniętej w prosciutto (czyli plastry szynki parmeńskiej), jednak wersja drobiowa również smakuje wybornie. Przygotowanie tej potrawy rozpocznij od podzielenia filetu z piersi kurczaka na kilka mniejszych kawałków i rozbicia ich tłuczkiem. Aby mięso nabrało bardziej intensywnego smaku, zamarynuj je w mieszance ziołowej przyprawy do kurczaka, czosnku i oliwy. Niezbędnym składnikiem saltimboccy jest świeża szałwia, której gorzkawe liście nadają ostry, wyrazisty posmak. Ułóż je na kotletach z kurczaka, po czym owiń dwoma plastrami szynki. Tak powstałe roladki umieść w pergaminowych torebkach i szczelnie zamknij. Następnie grilluj je po kilka minut z obu stron. Saltimboccę podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem gotowanych lub pieczonych ziemniaków. Potrawę możesz także udekorować kaparami. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.