Sandacz w Rieslingu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz w Rieslingu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

null

null

0.5 sztuki

50 gramów

5 łyżek

200 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w mundurkach, do czasu kiedy będą miękkie. Obierz a następnie podsmaż w garnku z rozgrzaną łyżką masła.

Krok 2

Filety przekrój najpierw wzdłuż na połówki, a następnie pokrój na kawałki. Posyp solą.

Krok 3

Wino zagotuj na patelni, włóż filety, przykryj pokrywką. Duś ok 3 minut na małym ogniu, następnie filety odwróć i duś kolejne 3 minuty. Przełóż na ogrzany półmisek.

Krok 4

Do wina wlej śmietanę, gotuj bez pokrywki tak długo, aż odparuje 1/3 objętości.

Krok 5

Resztę masła włóż do lodówki, a gdy będzie twarde, pokrój je w kosteczkę i powoli dodawaj do gorącego sosu, nieprzerwanie mieszając. ( nie doprowadź do zagotowania!)

Krok 6

Sos połącz ze szczawiem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Rybę podawaj z ziemniaczkami i z sosem maślanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej