Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab i natrzyj go Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

Krok 3

Po ty czasie rozetnij torebkę i obłóż mięso oskrobanymi i umytymi młodymi ziemniakami.

Krok 4

Przed samym zakończeniem pieczenia mięso polej kilkoma łyżkami osłodzonej wody. Dzięki temu skórka schabu uzyska ładny kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej