SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :)

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na wstępnie przygotowuję warzywa. Kroję je w paski około 3 centymetrowe i wrzucam na patelnię i podlewam rozpuszczonym we wrzątku rosołek Winiary. Warzywa duszę, aż będą miękkie.

Krok 2

Następnie biorę mięsko i daję na patelnię, gdzie wcześniej wylewam 2 łyżki oleju. Na mięso daję wyciśnięty czosnek, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz troszkę przyprawy grillowej. W tym czasie gotuję także kalafior, gdy już jest gotowy posypuję go pieprzem do smaku.

Krok 3

Gdy warzywa są gotowe i mięsko to gotuję wodę i zalewam kaszę kus kus. Gdy kasza napęcznieje wsypuję ją do warzyw i mieszam. Na talerz wykładam mięsko i warzywa z kaszą. I gotowe. SMACZNEGO!!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej