
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
10 dekagramów
4 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka, żółtka i cukier utrzeć mikserem. Do masy dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem sera.
Krok 2
Wszystko razem zmiksować (robić to w wysokiej misce).
Krok 3
Ser wylać na ciasto.
Krok 4
Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę.
Krok 5
Ubić pianę z białek i dodać 1 szklankę cukru.
Krok 6
Pianę wlać na upieczony ser.
Krok 7
Piec od 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej