SERNIK Z BRZOSKWINIAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

3 łyżeczki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

2 szczypty

1 sztuka

25 dekagramów

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 2

Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.

Krok 3

Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.

Krok 4

Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej