
Składniki
1 łyżka
0.5 kilograma
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój szczypiorek w krążki a paprykę, groszek i kurczaka w paski. Czosnek zmiażdż. Zmieszaj groszek, imbir, paprykę oraz czosnek.
Krok 2
W osobnej misce zmieszaj sos sojowy, miód oraz sezam aby powstał sos.
Krok 4
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmaż warzywa podlewając je odrobiną wody.
Krok 3
Posyp kurczaka przyprawą Knorr i usmaż na złoto. Wyciągnij go z patelni i odstaw.
Krok 5
Teraz dodaj kurczaka oraz sos i smaż jeszcze przez chwilę. Serwuj z wcześniej ugotowanym makaronem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej