Skrzydełka cebulowo-jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cebulowo-jogurtowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej