Skrzydełka w marynacie jogurtowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka w marynacie jogurtowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt połącz z sokiem z cytryny i olejem, dodaj koncentrat pomidorowy i sos sojowy oraz roztarty czosnek, curry i chili. Oprósz solą.

Krok 2

Skrzydełka polej marynatą, wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 godzin.

Krok 3

Następnie piecz około 25 minut w 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka w marynacie jogurtowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej