
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
0.25 szklanki
4 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Borowiki i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
Wrzuć borowiki i cebulę na rozgrzaną oliwę. Podduś.
Krok 3
Pod koniec dodaj czosnek, a na samym końcu wlej ocet.
Krok 4
Zalewę dopraw solą i pieprzem, po czym ostudź i zalej filety śledziowe. Danie nadaje się do spożycia po 24 godzinach przechowywania w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej