Śledź po japońsku z groszkiem - tradycyjny przepis | Przepisy.pl pixel

Śledź po japońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymoczone śledzie filetuj.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.

Krok 3

Ugotowane jajka pokrój na połowy.

Krok 4

Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.

Krok 5

Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej