
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymoczone śledzie filetuj.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i sparz wrzątkiem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej.
Krok 3
Ugotowane jajka pokrój na połowy.
Krok 4
Filety śledziowe zawijać wraz z cebulą, połówkami jajka , pokrojonym ogórkiem i jabłkiem. Zwinięte śledzie ułóż na półmisku, po bokach obsyp groszkiem.
Krok 5
Majonez rozmieszaj z śmietaną i polej nim filety. Całość udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej