
Składniki
2 szczypty
100 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą śliwkę owijamy w plasterek boczku. Dla wygody można spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość posypujemy odrobiną przyprawy Delikat.
Krok 2
Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180 st. C piecyka i pieczemy ok.12-15 minut. Na ostatnie 1-2 minuty można włączyć termoobieg.
Krok 3
Słodycz śliwki cudownie komponuje się z chrupiącym, słonym boczkiem. Rewelacyjna przekąska!! Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej