Śliwkowe gałuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śliwkowe gałuszki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki, przemiel, dodaj jajko i mąkę. Posól.

Krok 2

Zagnieć ciasto, uformuj długi wałek i pokrój go na dość grube kawałki.

Krok 3

W każdym pośrodku zrób wgłębienie i włóż śliwkę bez pestki, oraz odrobinę cukru. Zasklep i ugotuj we wrzącej osolonej wodzie.

Krok 4

Następnie wyciągnij i obtocz w bułce tartej podsmażonej na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śliwkowe gałuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej