Słodka papryka nadziewana serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka papryka nadziewana serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

265 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostrożnie otwórz puszki z fasolkami i przelej całą zawartość na gęste sitko. Warzywa zostaw na kilka minut do odcieknięcia.

Krok 2

Ząbek czosnku obierz, drobno posiekaj, a następnie rozgnieć bokiem noża. Dodaj do miski, w której znajduje się serek wiejski i przyprawa Cajun Knorr. Całość dobrze wymieszaj tak, by utworzyły pastę serową.

Krok 3

Papryki umyj i wytrzyj do sucha. Następnie przekrój wzdłuż na równe połówki i dokładnie oczyść z gniazd nasiennych. Ułóż na desce do krojenia i nadziewaj na zmianę serkiem oraz fasolką.

Krok 4

Nadziane połówki papryk ułóż na rozgrzanej patelni grillowej lub ruszcie farszem do góry. Danie grilluj tylko na jednej stronie przez ok. 10 minut. Na koniec posyp po wierzchu przyprawą cajun i od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Papryka faszerowana serem wiejskim z przyprawami będzie smakować wyśmienicie jeśli dodaj trochę świeżych, grubo siekanych ziół np. kolendrę, miętę lub bazylię.

2

Opinie o przepisie

  • Kat 21

    Kat 21 , 09.10.2020

    Bardzo szybkie w przygotowaniu danie, ciekawe połączenie smaków. Czasami zamiast twarogu daję ser feta i też pycha jedzenie. Polecam przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Paprykę można podawać z salsą pomidorową z dodatkiem awokado i szalotki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodka papryka nadziewana seremSłodka papryka nadziewana serem

Słodka papryka jest prawdziwym sprzymierzeńcem osób, które poszukują przepisów na proste i pyszne dania. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu paprykę możecie jeść na surowo, jako dodatek do sałatki czy wędliny, a także w postaci pieczonej lub faszerowanej. W tym przypadku nie ma ograniczeń. Nadzienie może stanowić Wasze ulubione mięso, połączone z przyprawami lub jarzyny, które idealnie komponują się ze słodyczą tego niezwykłego warzywa. My proponujemy Wam jeszcze inną wersję: nasza słodka papryka nadziewana serem, zachwyci każdego wyjątkowym smakiem i bogatym aromatem.

Dla kogo?

Podłużna papryka faszerowana serem jest idealnym pomysłem dla osób ceniących kuchnię roślinną, a także tych, którzy poszukują inspiracji kulinarnych na szybkie i smaczne dania zaskakujące lekko pikantnym smakiem podkreślonym nutą egzotycznego aromatu. Jeśli należysz do którejkolwiek z tych grup – nasz przepis z pewnością Cię zachwyci.

Na jaką okazję?

Słodka papryka nadziewana serem nadaje się na każdą okazję! Może być smaczną propozycją nie tylko na lunch w pracy, wspólną kolację czy imprezę z przyjaciółmi, ale także jako dodatek do innych potraw podczas plenerowego grilla.

Czy wiesz, że?

Ciemna fasola obecna w przepisie, należy do rodziny bobowatych i często wykorzystywana jest jako alternatywa mięsa w potrawach. Dzięki konsystencji i łagodnemu smakowi sprawdzi się w zupach i sosach, opartych wyłącznie na składnikach roślinnych.

Dla urozmaicenia:

Papryka nadziewana serem smakuje jeszcze lepiej, gdy dodasz do niej ulubione siekane zioła. Do przygotowania tej pysznej potrawy najlepiej użyj wąskich, podłużnych papryk o cienkich ściankach – wtedy w trakcie grillowania zdąży się podgrzać również serowo-fasolowy farsz. Smacznego!