Smażona biała kiełbasa w sosie myśliwskim - zmiany
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
8 sztuk
2 opakowania
2 sztuki
10 gramów
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj litr wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sparz białą kiełbasę. Następnie odcedź ją i zachowaj powstały bulion.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekane grzyby.
Krok 3
Jak wszystko się usmaży wlej bulion z parzenia kiełbasy.
Krok 4
Do płynu dodaj zawartość opakowania Sosu Myśliwskiego Knorr i dokładnie wymieszaj. Sos duś ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Kiełbasy usmaż na patelni tak aby nabrała rumianej i chrupiącej skórki. Usmażoną podawaj z sosem myśliwskim i np. ziemniaczanym puree. Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































