Smażona nototenia z sałatą z cytrusowym dresingiem
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyć - osuszyć . Polać przyprawą Knorr zmieszaną z kilkoma łyżkami oleju , połową skórki cytrynowej i zostawić na 30 minut w lodówce .
Krok 2
Oprószyć mąką i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron .
Krok 3
W czasie kiedy ryba się smaży umyć i osuszyć sałatę . Porwać na kawałki. Pomidor pokroić w kostkę i posypać nim sałatę . Przygotować sos sałatkowy .
Krok 4
Na talerzu układać porcję sałaty - polewać sosem sałatkowym , a na tym kłaść usmażoną nototenię .
Krok 5
Osobno podać ziemniaki z wody lub frytki .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej