Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

30 gramów

10 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki ponacinaj na trzy części, po czym spleć w warkocz i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Mięso oprósz solą peklującą i czerwonym pieprzem. Pozostaw w lodówce na 12 godzin.

Krok 3

Następnie smaż z dwóch stron na oliwie. Pod koniec przykryj patelnią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w postaci warkocza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej