Smażony ryż z warzywami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z warzywami i kurczakiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Grzybki mun namocz w gorącej wodzie 15-20 minut i pokrój w cienkie paski. Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki i sparz.

Krok 3

Cukinię pokrój w półplastry, pora w krążki. Kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z olejem sezamowym, sosem sojowym i posiekaną świeżą kolendrą.

Krok 4

Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, dodaj pozostałe składniki i smaż chwilę, następnie dodaj ryż.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj w szklance wody i wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami. Gotuj kilka minut. Podawaj udekorowane listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z warzywami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej