
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obcinamy końcówki fasolki i wycinamy łyka. Zalewamy zimną wodą, solimy i gotujemy do zmiękczenia (około 15 minut).
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem łyżki cukru. Szklimy na nim cebulę z czosnkiem.
Krok 3
Do cebuli dodajemy sos pomidorowy Toscana i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień do minimum i dogotowujemy do czasu podania.
Krok 4
Fasolkę mieszamy z sosem i wykładamy na talerz. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej