Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
4 łyżeczki
100 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł pokrój w drobne różyczki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj , zeszklij je w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Do garnka dodaj śmietanę, gotuj pod przykryciem około 3 minut, aż brokuły zrobią się miękkie. Dodaj mieszkankę Knorr Naturalnie smaczne, całość dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze kolejne 2 minuty- sos powinien być bardzo gęsty. Garnek z brokułami odstaw na bok do przestygnięcia.
Krok 3
Do brokułów dodaj jedno jajko i ser, całość dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na desce wyłóż trzy płaty ciasta do strudla, przesmaruj każdy płat z wierzchu oliwą, ułóż jeden na drugim. W środek wyłóż farsz z brokułów i sera. Brzegi ciasta zawiń do środka, następnie całość zroluj sztywno, starając się aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Krok 5
Gotowego strudla nakłuj wykałaczką, umieść na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz w nagrzanym do 200*C piekarniku, około z 25-30 minut do uzyskania złotego koloru.

Dobra rada:
Aby uzyskać ostrzejszy smak, zastąp ementaler serem z niebieską pleśnią. Resztki brokułów możesz wykorzystać gotując kremową zupę.
Upewnij się, że ser, którego używasz, zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Strudel z serem i brokułami - VIDEO
Przepyszne połączenie brokułów i sera w chrupiącym cieście to idealne danie na każda porę. Strudel najczęściej kojarzy się z zawijanym ciastem, podawanym na słodko z jabłkami i cynamonem. Doskonale smakuje jednak również w wersji wytrawnej, z warzywami. Na farsz do takiego strudla świetnie nadają się brokuły, które połączone z wyrazistym serem, będą stanowiły smaczne i szybkie danie wegetariańskie. Na początek pokrój warzywa na różyczki i ugotuj razem z dodatkami. Gęsty sos, który otrzymasz, odstaw do ostygnięcia. Dodaj ser ementaler, a do przygotowania strudla użyj ciasta filo. To delikatne, warstwowe ciasto, strukturą przypominające francuskie, jednak bardziej elastyczne. Skorzystaj z gotowych płatów i posmaruj je oliwą, która podkreśli smak farszu. Ciasto posmarowane nadzieniem zawijaj ciasno, by kawałki po upieczeniu były zwarte. Uważaj, by podczas zawijania ich nie rozerwać. Strudel z brokułami to ciekawy sposób na wegetariański obiad lub zimną przekąskę. Podaj z zielonym koktajlem. Wypróbuj koniecznie!