Śmietanowy miks z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śmietanowy miks z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

1 szczypta

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

6 łyżek

20 dekagramów

1 szklanka

1 opakowanie

4 łyżki

1 szklanka

null

null

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij ze szczyptą soli i cukrami. Dodawaj stopniowo żółtka, wsyp mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijaj.

Krok 2

Ciasto wylej na blachę i piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudź.

Krok 3

Zrób masę I: truskawki zmiksuj z cukrem i ze śmietaną, wsyp śnieżkę i ubijaj. 2 łyżki żelatyny rozpuść w małej ilości wody, wystudź. Wlej do masy, zmiksuj i schłodź.

Krok 4

Przygotuj masę II: 2 śnieżki ubij z mlekiem i podziel na pół. Do jednej części wsyp jagody, wlej dwie łyżki rozpuszczonej żelatyny i zmiksuj. Odstaw do stężenia.

Krok 5

Zrób masę III: do drugiej części bitej śmietany dodaj resztę rozpuszczonej żelatyny i odstaw do stężenia.

Krok 6

Biszkopt przekrój w poprzek na 2 części. Na jedną wyłóż masę I i schłodź. Następnie masę II (zostaw trochę do dekoracji) i przykryj drugim biszkoptem. Rozsmaruj masę III, udekoruj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śmietanowy miks  z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej