
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odetnij skórkę z kromki chleba, a następnie namocz miąższ pieczywa w zimnej wodzie. Pozostaw na około 2 minuty, po czym odsącz i odciśnij jak najwięcej wody.
Krok 2
Orzechy zmiel w mikserze i przesyp je do niedużej miski.
Krok 3
Zmiksuj chleb, czosnek i octem. Zmieszaj przygotowaną masę z orzechami w misce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej