Klasyczny szary sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny szary sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

12

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zasmaż razem z masłem, rozprowadź rybnym bulionem i zagotuj.

Krok 2

W osobnym naczyniu zrumień cukier i rozprowadź z odrobiną wody, podgrzej do uzyskania karmelu.

Krok 3

Wymieszaj karmel z sosem, zagotuj, dodaj rodzynki i migdały.

Krok 4

Dopraw do smaku sokiem z cytryny .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny szary sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z wędzoną rybą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej