Sos pomidorowo – bazyliowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pomidorowo – bazyliowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej cebulę i czosnek.

Krok 3

Pomidory drobno pokrój i dodaj na patelnie. Przypraw i dodaj koncentrat. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pomidorowo – bazyliowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej